Viser 1–20 av 65 resultater

Stort utvalg av økologiske leker for store og små barn. En stor del av barndommen handler bare om å leke. Leker er ment å skape glede, inspirere og stimulere fantasi og sanser – uten å overdrive. Dukker med naturlige, menneskelige dimensjoner og uttrykk fremkaller empati, trygghet og tilknytting i barnet ditt, uten å forvrenge kropp og selvbilde. Se også vårt utvalg av treleker og økologiske dukker.


Hvorfor akkurat økologiske leker

Alle disse egenskapene bør gi seg selv når det gjelder økologiske leker. Men det er enda en faktor mer som ikke bør overses når det gjelder de tingene små barn tilbringer (forhåpentligvis) endeløse timer med fri lek med; kjemi.

Du bør selvfølgelig kunne forlate barnet ditt som er helt uatskillelig med sin nyeste dukke Lise, eller utforske sine nye tremurstein og figurer med hele smaksorganet. Det bør ikke være parfyme og pfthalates fra dukken i kontakt med barnets fine rose kinn når de klemmer og leker teselskap og samsovning. Heller ikke skal tungmetaller eller hormonforstyrrende stoffer må gli gjennom juniorslimhinner når husdyrene skal smakes før de slippes tilbake i folden. Det bør også være en selvfølge!

Det er ikke det. Dessverre, når det gjelder kjemi og barnas beste lekekamerater, må du være skeptisk til det. Og det kan være en ekte jungel å navigere i, så du ender opp med å bruke ubegrensede mengder tid på å støve opp den nye dukken Lise – og kanskje til og med må gi opp, og gå på kompormiss.

Men vi, her på MiniE, synes det bør være lettere å velge både sunne og morsomme leker for gullklumpene. Og vi tror at alle barn har rett til økologiske leker de trygt kan kaste all sin kjærlighet på, uten å måtte betale prisen i det lange løp når det gjelder skadelig kjemisk eksponering. Derfor, i denne kategorien, finner du økologiske leker fra veletablerte og samvittighetsfulle "grønne" produsenter, med fokus på mye fantasi og minus kjemi!