Kjøp fine økologiske dukker med naturlige uttrykk. Dukker er unike leker for barn, i den forstand at å leke med dukker får frem barnets følelse av empati og omsorg. Barn behandler også mange inntrykk og erfaringer ved å gjenskape situasjonene gjennom leken, og dermed ha mulighet til å kontrollere og tolke hendelsene selv. På denne måten gir rollespill barnet gode forhold for å skape orden i sin verden, øve på å kategorisere inntrykk og leve seg inn i andres sted. Dermed kan dukkene la barnet utfolde seg både fantasien, fortolkende ferdigheter og ønske om å bry seg – noe alle mennesker liker, og derfor er dukker selvfølgelig fantastisk leketøy for både jenter og gutter. En økologisk dukke kan gjøre mange gode ting – men dessverre kan noen dukker også være noe mer negativt; dukker av unaturlige proporsjoner, samt overdrevne uttrykk og etterligning, bidrar til å forvrenge barnas selvbilde og kroppsidealer til noe upassende. Vi synes dette er synd for barnets umiddelbarhet og frie fantasi, og derfor prioriterer vi, hos MiniE, at de økologiske dukkene vi tilbyr er naturlige i form, farge, mangfold og uttrykk. Se hele utvalget av økologisk leketøy.

Ingen produkter ble funnet som passer dine valg.

Økologiske dukker motsatt konvensjonelle dukker

En annen ting er at mange dukker på markedet dessverre også kan være fullpakket med kjedelig kjemi, som ikke har noe å gjøre i produkter for barn. Mange plastdukker er dessverre fylt med parfymer og ftalater, for eksempel. Deres klær, samt de myke dukkene, kan inneholde rester av plantevernmidler, skadelige fargestoffer eller til og med flammehemmere og fluor. Alt i alt kan en konvensjonell dukke dermed være en både allergifremkallende og hormon forstyrrende bombe av en følgesvenn. Og hvor er fordelen i parfyme og plantevernmidler til et teselskap eller i barnets armer?

Selvfølgelig må barnet ditt være i stand til å trygt kaste sin kjærlighet på sin nye økologiske dukke Lise, og du bør lett kunne finne en økologisk dukke som er et trygt valg. Det er derfor vi har gjort den kritiske jobben for deg, så du og barnet ditt må bare velge din favoritt økologiskdukke.

Vårt utvalg av økologiske dukker

Hvis du er ute etter en av de solide økologiske dukkene, er Götz-dukker av suveren kvalitet og veldig naturtro uttrykk. De er tilgjengelige i en rekke versjoner, med og uten hår, forskjellig hudnyanser og er selvfølgelig helt fri for PVC, ftalater og parfyme. Dukkene er laget i en høy kvalitets vinyl og klærne er laget av økologisk bomull. Hvis en myk økologisk dukke er på ønskelisten, er dukkene fra Rubens Barn uslåelige, med sine kjærlighetsfremkallende, empatiske uttrykk og klar til klemming, godt vektet og naturlig proporsjonert design. De har søtt troll hår og er perfekt for å utvikle beskyttergen og omsorgspersoner. De kommer i en rekke størrelser, uttrykk og antrekk, og det er også økologiske dukker av økologisk bomull.